recept: Zuglói sertésragu leves, Kifőzde
Zuglói sertésragu leves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg szűzpecsenye,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál zsír,
1 kis fej zeller fele levelestől,
1 zsenge petrezselyemgyökér,
2 szál zsenge sárgarépa,
1 kis fej karalábé,
10 dkg csiperkegomba,
5 dkg zöldborsó,
2-4 szál friss tárkony,
friss petrezselyemzöld,
1 mokkáskanálnyi szemesbors,
pirospaprika, só



A finomra vágott vöröshagymát forró zsírba dobjuk és kissé megkapatjuk. Hozzáadjuk a megmosott, leitatott, kis (max. 1 cm-es) kockákra vágott húst. Együtt tovább pirítjuk, míg a hús színét nem váltja. (Használhatunk más részeiből is a röfinek, de a legjobb eredményt csak a szűzpecsenyétől várhatjuk; hamar megfő, könnyen magába szívja a lét és az ízeket, és mivel sovány, tartja a formáját is.)
Ekkor meghintjük egy csipet pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük 1,5 liter vízzel vagy húslével és felforraljuk, majd a keletkező habot leszedjük.
Ezután tüllzacskóban beletesszük a borsot, tárkonyt, zellerlevelet és petrezselyemzöldet (ez utóbbi kettőt nem kell sajnálni belőle), sózzuk, illetve tehetünk bele húsleves- vagy erőleves-kockát is. Fedő alatt, kislángon főzzük.
Közben megtisztítjuk és kis kockákra felvágjuk a zöldségeket. Úgy gazdálkodjunk a zöldséggel, hogy felvágva kb. egy maréknyi legyen mindenből.
Ha már kb. egy órája fő a hús, tegyük bele a feldarabolt zöldségeket és a zöldborsót, és csendesen főzzük kb. 20-30 percig, míg minden zöldség megpuhul.
Fontos, hogy ne zubogjon, mert megtörik a leves színe-fénye, és opálos, zavaros lé lesz belőle. Akkor szép, ha sárgán csillog-villog.
Ezután a levét kiegészítjük, amennyire szükséges, és ízlés szerint sózzuk, vegetázzuk.
Még egyszer felforraljuk, és eperlevél tésztával kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: eperlevél
 raguleves zuglói módra

Forrás: Forrás: Internetes gyűjtés alapján kreáltam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.05.19. Utoljára frissítve: 2010.05.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 12:31:49 - 2.34)
Hozzászólások:

Molnár András (2023-03-19 00:00:00):
Ha szűzből készül akkor nem kell egy órai főzés mert annyi idő alatt szétfő (Szakácsmester ,gasztronómus 9

Megjegyzés a recepthez